tirsdag 11. september 2012

Suldalsheiane sist i august

Siste helga i august var det Suldalsheiane som stod for tur. "Himkommunen" sine fjelltrakter blir som oftast prioritert vekk til fordel for Etne, Røldal og Haukeli - men no skulle dei få sin revansj. Siste del av august er ei fin tid å reise på tur, insektene syng på siste verset og fisket er bra. Turkompis Arne hadde fått nyss om eit bra vatn heilt nord i Suldal. Me gjekk inn fredagskvelden og tilbragte ei tildels fiskerik helg her inne. Arne tok den største på snaut 7 hekto, i tillegg ein del fisk rundt og like under halvkiloen som beit villig på sluk. Blank og fin fjellaure av prima kvalitet.

Eit fjellrypekull og ei kongeørn blei sett. Lite folk å sjå, trass i at reinsdyrjakta var godt i gong. Veret var som vanleg i desse trakter litt varierande, men me hadde lite nedbør. Eit veldig fint område som garantert skal vitjast ved eit seinare høve.

3 kommentarer:

 1. Fin rapport! Bra bilder! Det skal gå fin fisk i det vannet har jeg hørt. Kanskje får jeg meg en tur sjøl dit en gang.

  :)

  SvarSlett
 2. Så ut som en bra tur! Siste del av august er så absolutt ei fin tid å dra på tur.

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarer! Satser på eit par helgeturer til i september, sjølv om vermeldingane som vanleg er nådelause her på vestlandet..

  SvarSlett